Skoči na glavno vsebino

UNICEFOV PROJEKT – Punčka iz cunj

Punčka iz cunj je UNICEF-ov projekt, ki je nastal po italijanskem vzoru, danes pa se uspešno izvaja v številnih evropskih državah (Finska, Francija, Češka, Romunija itd.). UNICEF Slovenija ga izvaja od leta 2003.

Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju.

 Punčka iz cunj predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim.

Punčko bomo izdelale vzgojiteljice skupaj z otroki. Naša punčka iz cunj bo vsak teden potovala k enemu od otrok domov. Starši bodo skupaj z otroci beležili punčkin dnevnik o tem kaj vse je punčka počela pri njih doma in ga opremili tudi s fotografijami. Tako bomo dosegli cilj ustvarjanja, sožitja in prijateljstva.

Cilj projekta ni samo zbiranje sredstev ampak daje poudarek tudi na ustvarjanje. To je projekt sožitja in prijateljstva.  

 Koordinatorica projekta: Monika Herbaj

Dostopnost