Skoči na glavno vsebino

V mesecu marcu smo v vrtcu posebno pozornost namenili tematiki DRUŽINA, saj v tem mesecu obeležimo kar nekaj  praznikov, ko praznujejo različni družinski člani (dan žena, materinski dan …). V našem vrtcu dajemo sodelovanju z družinami pomembno vlogo. Starše vidimo kot najtesnejše partnerje in hkrati največje podpornike v razvoju otrok. Zato si prizadevamo za spodbudne, pozitivne medsebojne odnose. Tako so otroci v vrtec prinašali fotografije svojih družin, katere so dobile prav posebno mesto v posameznih igralnicah. Otroci so se urili v samostojnem pripovedovanju, predstavili so svoje družinske člane, odnose med njimi, pogovarjali smo se o osnovni in razširjeni družini, o vlogi posameznih družinskih članov, medsebojni pomoči, ljubezni in tudi konfliktih.

Ob materinskem dnevu so se otroci zelene igralnice predstavili s svojim nastopom v večnamenski dvorani, kjer so razveselili veliko število mamic.

V sredo, 13. marca smo strokovne delavke organizirale dan odprtih vrat našega vrtca, kjer smo za vrtčevske in zunanje otroke pripravile gledališko predstavo »Pikapolonica in pike«, druženje pa nadaljevali v posameznih igralnicah z bogatim naborom različnih dejavnosti.

V sklopu KU – KUC abonmaja, smo si ogledali zabavno predstavo z naslovom Na Čirabarki.  Nekaj dni za tem pa so nas v sklopu sodelovanja vzgoje za ustno zdravje, s svojo predstavo z naslovom » Zdravi zobki« razveselile in navdušile zobne sestre zdravstvenega doma Ptuj.

Obeležili smo prvi pomladni dan in vrtec odeli v pomladne barve in se ob predstavi strokovnih delavk oranžne igralnice spraševali, »Zakaj je sneg bel«!?

V mesecu aprilu so se otroci v posameznih igralnicah spoznavali z različnimi tehnikami krašenja velikonočnih pirhov, ter se seznanili s pravljico o zajčku Pablu in kako se je on spopadel z barvanjem pirhov, nato pa uživali v igri z igračami, ki so jih otroci prinesli od doma.

V sklopu projekta »Pasavček«, smo se pogovarjali o cestnem prometu in se seznanjali o drugih vrstah prometa. O varnosti v prometu, prometnih znakih in drugih varnostnih ukrepih nas je seznanil in ozavestil policist g. Damjan Bračič.

Odpravili smo se v gasilski dom, kjer so nam žetalski  gasilci predstavili in pokazali gasilsko opremo in pripomočke, katere uporabljajo na posameznih intervencijah. Otroci so se z veseljem preizkusili v vlogi gasilcev, preizkusili so gasilsko opremo in rokovali z različnimi gasilskimi pripomočki.

Obeležili in ustvarjali smo na temo »Dan brez zavržene hrane in Dan Zemlje«. Ko nam je naklonjeno vreme pa veliko časa preživimo v naravi in v raziskovanju le te.

Dostopnost