Skoči na glavno vsebino

V mesecu januarju nas je končno obdarila zima s težko pričakovano pošiljko snega. Otroci so bili zelo veseli in neučakani, zato so si hitro nadeli zimska oblačila in se predali zimskim radostim. Največ veselja je bilo na vrtčevskem hribčku, kjer so se otroci spuščali z lopatkami, se kotalili, drsali po klančini, izdelovali različne skulpture iz snega, se kepali, opazovali stopinje v snegu in izvajali še mnogo drugih stvari.  S snegom smo se igrali tudi v igralnici, kar je bilo otrokom zelo zanimivo, zelo smo uživali in se imeli lepo.

Na žalost je sneg hitro skopnel, tako, da pustne maske niso imele veliko dela, kljub vsemu pa smo si v vrtcu pripravili zabavno in sproščeno vzdušje z veliko zabavnimi in zanimivimi dejavnostmi. Okrasili smo vrtec, izdelovali pustne maske, se seznanjali s pustnimi šegami in navadami, spoznavali različne pustne običaje, obiskali so nas kurenti. V ponedeljek in na pustni torek pa so naš vrtec prevzele pikapolonice, metulji, čebelice, miške, muce, princeske, vile, različni super junaki, za red in disciplino pa so poskrbeli policisti in gasilci. Iz igralnic se je slišalo veselje, smeh in navdušenje otrok. Po zajtrku smo druženje nadaljevali v skupnem prostoru vrtca, kjer smo rajali ob glasbi iz zvočnika in se nato odpravili na pohod po Žetalah. Otroški nasmehi in iskrice v očeh pa so govorili o tem, da so otroci preživeli čudovit dan, o katerem so govorili še nekaj dni.

Prva srečanja z umetnostjo so pomembna za otrokov razvoj in njegovo dojemanje umetnosti v odrasli dobi. Gledališka umetnost  spodbuja domišljijo, otrokom dovoljuje, da občudujejo, se čudijo, veselijo, tudi bojijo, sanjajo… in jim s tem pomaga odraščati. To izkušnjo smo vzgojiteljice našim otrokom želele omogočiti in tako smo tudi letos organizirale druženje s starši v Mestnem gledališču Ptuj. Bilo je lepo, poučno in zabavno.

Lovci se zelo radi odzovejo našemu povabilu in tudi letos je bilo tako. Tako sta nas v vrtcu obiskala lovca Lovske družine Žetale in nam predstavila svoje poslanstvo, naloge, opremo in nas  preko slikovnega materiala in posnetkov iz naših gozdov, seznanila z živalmi katere živijo v našem okolju. Otroci so z zanimanjem spremljali pripovedovanje različnih lovskih dogodivščin, postavljali najrazličnejša vprašanja, ob koncu obiska pa so si lahko od blizu ogledali živalske trofeje gamsa, polha, fazana in drugih živali. Skupaj smo preživel prijetno dopoldne.

Dostopnost