Skoči na glavno vsebino

Zadnja meseca sta bila v našem vrtcu še posebej dejavna. Izvedli smo veliko dejavnosti, kjer so imeli otroci možnost raziskovanja, opazovanja, gibanja, doživljanja, čuječnosti, čutnega zaznavanja, kreativnosti, sproščanja, druženja in razvijanja različnih vrst empatije. In ker vemo, da  je narava naša najboljša učiteljica, smo z otroki veliko časa preživeli v njej, ter jo tako doživljali z vsemi čutili, jo raziskovali na različne načine in z različnimi pripomočki, spoznavali živali, žuželke in mnoge rastline.

Pozdravili smo prvi poletni dan, kjer so otroci uživali v različnih igrah z vodo, brizgali z brizgalno brizgo, spuščali milne mehurčke, čofotali v bazenu in se sladkali s slastnim sladoledom.

Za zaključek projekta mali sonček so se otroci preizkusili v krosu, kjer so bili vsi nagrajeni z bučnim navijanjem in medaljami okoli vratu.

Otroci zelo radi ustvarjajo, packajo, rišejo, slikajo in se na različne načine umetniško izražajo, zato smo si v sklopu 23. mednarodnega Ex tempora ogledali razstavo likovnih del in se ozavestili kako nastajajo in izgledajo izpod rok pravih umetnikov.

Ogledali smo si predstavo gledališča KUCKUC, kjer sta nas glavna junaka Mala morska deklica  in štrk Jožko popeljala po skritih kotičkih naše dežele, tako so otroci spoznali veliko zanimivih in poučnih stvari ter pri tem vidno uživali.

Ker se v našem vrtcu zavedamo nujnosti sodelovanja med starši in vrtcem ter na tak način otrokom omogočimo najprimernejše pogoje za njihov celosten razvoj in napredek smo jih tokrat povabili z namenom, da skupaj preživimo sproščen in zabaven popoldan. Tako smo se v petek, 2. junija zbrali v Večnamenski dvorani Žetale, kjer so se nam starši predstavili z gledališko predstavo Rdeča kapica.  Za odlično izvedbo smo jih nagradili z bučnim aplavzom, nato pa  druženje nadaljevali na igrišču vrtca, kjer smo se igrali, kramljali in si ob ognju pripravili okusen obrok. Po končanem druženju so se otroci rumene in zelene igralnice poslovili od svojih staršev, otroci in vzgojiteljice pa nadaljevali druženje s plesom in rajanjem pozno v večer. Utrujeni od vseh dogodkov dneva in prebrani pravljici smo bili pripravljeni na nočitev v vrtcu. Kot bi mignil smo potonili v globok spanec. Polni prijetnih vtisov so se po slastnem zajtrku otroci vrnili v objem svojih staršev.

Ob uspešno zaključenem šolskem letu so se otroci rumene in zelene igralnice v skupnem prostoru vrtca predstavili s krajšim programom, vzgojiteljice pa smo jim podelile prejete pohvale in priznanja za sodelovanje v različnih projektih.

Sedaj pa se že vsi veselimo zasluženih in brezskrbnih počitniških  dni.

SLOVO MINI MATURANTOV

Letos je 9 otrok našega vrtca pomahalo vrtcu v slovo in kot se za takšno prelomnico spodobi so se od vrtca poslovili veseli, razigrani z bučnimi žvižgi piščalk. S svojim pohodom po Žetalskih ulicah so se oglasili v šoli in najavili svoj jesenki prihod med druščino osnovnošolcev. Pot so nadaljevali na občino, kjer jih je z občinsko upravo na čelu pričakal župan Anton Butolen in jih pospremil z modrimi nasveti na njihovi novi neznani poti. Še zadnjič kot vrtičkarji pa so se v četrtek, 22. junija z zaključnim nastopom v večnamenski dvorani Žetale predstavili in simbolno poslovili od vzgojiteljic ter zbranim naznanili, da gredo jeseni novim izzivom naproti.

Dostopnost