Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela ukrep  o zaprtju vrtcev in šol,

zato

bosta ŠOLA in VRTEC ŽETALE ZAPRTA

od 1. do vključno 11. aprila 2021,

s ciljem zajezitve epidemije in preprečitve širjenja okužb s SARS-CoV-2.

Otroci vrtca ostanejo v domačem varstvu, vsi učenci šole 1. – 9. razreda pa se izobražujejo na daljavo.

Nujno varstvo bomo zagotovili le za zdrave otroke (vrtca in 1. triade), iz družin, kjer sta oba starša zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture – 4. člen Zakona o kritični infrastrukturi (Ul RS št. 75/17) ter zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, socialne varnosti, vojske, policije, poklicnih gasilskih enot in ne morejo sami zagotoviti varstva – torej samo za izjemne primere.

Ob prihodu v vrtec ali šolo je potrebno prinesti dokazilo oziroma izjavo delodajalca, in sicer za oba starša (podpisano in žigosano), s katero boste izkazovali potrebo po nujnem varstvu.

Tako vse starše, ki boste nujno varstvo otrok potrebovali v času od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 prosimo, da to sporočite, do srede, 31. 3. 2021 do 12.00. Prosimo, da sporočite tudi, če vaš otrok nujnega varstva v tem času ne potrebuje.

Potrjeno potrdilo obeh staršev od obeh delodajalcev, kot dokazilo, da nujno varstvo res potrebujete, prinesete najkasneje do 1. 4. 2021.

V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo in želimo, da ostanete zdravi.

Vodstvo šole in vrtca Žetale

POTRDILO, izdano za potrebe dokazovanja nujnega varstva

Dostopnost