Skoči na glavno vsebino

V petek 1. septembra je bil naš vrtec ponovno poln  otroškega smeha, razigranosti, igrivosti, veselega čebljanja in pogumnih junakov, ki so na ta dan prvič prestopili vrata našega vrtca. Hitro smo se privadili na staro – novo rutino in se iz dneva v dan veselili novih izzivov, dogodkov, obiskov… Tako so nas v vrtcu v septembru obiskale medicinska in zobna sestra, ogledali smo si gledališko predstavo iz abonmaja, odpravili smo se na prve pohode v sklopu projekta Mali sonček, otroci iz rumene in zelene igralnice se tedensko odpravijo v šolsko telovadnico, kjer si urijo gibalne spretnosti. Otroci zelene igralnice redno obiskujejo računalniško učilnico, kjer se spoznavajo z različnimi računalniškimi prijemi primernimi njihovi starosti, izmenično, na štirinajst dni pa si pridobivajo znanje iz nemškega jezika in glasbenih veščin.

Pestro dogajanje se je nadaljevalo tudi v mesecu oktobru, v sklopu »TEDNA OTROKA«. Obiskale so nas kmečke ženske in otrokom predstavile različne  spretnosti, otroci so se lahko preizkusili v ustvarjanju in peki s kvašenim testom, pletenjem iz šibja, izdelovanjem punčk iz ličja in drugih veščin. Posebno veselje in radost pa so otroci doživeli, ko so nas obiskali dedki in babice, s katerimi smo preživeli lep dopoldan ob različnih igrah, kramljanju in sproščenem druženju.

V sklopu občinskega praznika smo imeli kostanjev piknik, kjer smo se sladkali s slastnimi kostanji in se zabavali na napihljivih igralih.  Popoldan pa druženje nadaljevali s starši in se odpravili na krajši pohod v okolici vrtca, nato pa se ponovno zabavali ob kostanjih in prižigu kresa, za katerega že tradicionalno poskrbijo učenci 9. razreda naše šole. Za otroke zelene igralnice se je pester vikend zaključil v nedeljo, ko so s svojim nastopom polepšali dopoldan starejšim občanom naše občine.

Oktober smo zaključili z evakuacijsko vajo naših gasilcev, katere smo zaradi slabega vremena bili primorani sprejeli v večnamenskem prostoru našega vrtca.  

Dostopnost