Skoči na glavno vsebino

Mesec april je bil namenjen projektu Pasavček. Otroci so skozi igro spoznavali promet in prometne predpise. Na sprehodih so bili tudi sami udeleženci v prometu in ob tem so spoznavali, kako se moramo obnašati kot pešci v prometu. Skozi igro z avtomobilskimi sedeži so spoznavali, kako je pomembno, da so v avtomobilu pripasani.

Obiskal nas je policist, ki nam je predstavil svoj poklic in nam pokazal policijski avtomobil. Obiskal nas je tudi gasilec. Tudi on nam je predstavil delo gasilca in gasilsko opremo.

V vrtcu so nas obiskali naše babice in dedki in z nami preživeli lepo ustvarjalno dopoldne. Skupaj smo izdelovali izdelke za veliko noč.

Največji dogodek v aprilu pa je bila nočitev v vrtcu. Udeležili so se je otroci iz rumene in zelene igralnice. Ko smo se zvečer zbrali v vrtcu je najprej  bil ples ob glasbi. Nato smo se odpravili na sprehod z laternicami, ki so si jih otroci izdelali sami. Po vrnitvi v vrtec, nas je pričakal pravi taborni ogenj, kjer so si otroci lahko spekli hrenovke. Nato je sledil disko v pižamah, pravljica in seveda spanje. Otroci so brez težav zaspali in sladko sanjali. Zjutraj je sledila risanka, zajtrk in nato odhod domov poln novih občutkov in doživetij.

Dostopnost