Skoči na glavno vsebino

Oh,  kako hitro teče čas, še posebej hitro pa mine, ko se nam dogajajo zanimive stvari in tako so nas, kot že nekaj let zapored v vrtcu obiskali študentje medicine, saj je naš vrtec vključen v projekt »Medi medo«, kjer bodoči zdravniki otrokom predstavijo poklic zdravnika in pripomočke, katere zdravnik uporablja pri svojem delu. Glavni namen projekta je otroke podpreti pri premagovanju strahu pred zdravniki, zdravniškimi pregledi in posameznimi zdravniškimi rekviziti. Otroci preko igre spoznavajo potek zdravstvene oskrbe, rentgen in pravila obnašanja v čakalnici. Tako so si otroci ta dan v vrtec prinesli svoje plišaste igrače in jih peljali k zdravniku, kjer so jih le ti pregledali in oskrbeli.

Tretji teden v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane in s tem  tradicionalni slovenski zajtrk, naslov letošnjega se je glasil Zajtrk z mlekom – super dan. Na ta dan skušamo otrokom še posebej nazorno predstaviti, pomen sveže, zdrave in domače hrane. Da pa je bil zajtrk še slajši, smo si lepo uredili prostor, izdelali pogrinjke ter na zajtrk  povabili ravnateljico s sodelavci. Po slastnem zajtrku  smo vzgojiteljice otrokom pripravile različne delavnice, kjer so ustvarjali na temo čebel, zdrave domače hrane, se učili pesmice in prebirali pravljice.

Razveselili smo se tudi prve pošiljke snega, čeprav ga je bilo le za vzorec, smo ga izkoristili za drčanje, kepanje in druge zimske radosti.

Predpraznični čas pa v našem vrtcu popestrijo številne dejavnosti med katere spada tudi tradicionalno krašenje smrečice, katero smo tudi letos odeli v številne okraske in slavnostno prižgali lučke. Veseli in ponosni smo ob smrečici zaplesali in nadvse uživali v pričakovanju prihajajočih praznikov.

Kot uvod v veseli december, smo vzgojiteljice na 1. decembrski dan  pripravile predstavo z naslovom Kje sem doma in nanjo povabile ne samo otroke ampak tudi njihove starše, stare starše, bratce, sestrice, znance, sosede. Prostovoljne prispevke, ki so jih darovali obiskovalci smo namenili za nakup igrač za posamezne igralnice, katere nam je dostavil Božiček ob obisku našega vrtca. Prinesel pa ni le darove za vrtec, temveč je obdaril vse otroke naše občine.

Dostopnost