Skoči na glavno vsebino

Maja in junija so  dejavnosti v vrtcu še vedno potekale po mehurčkih, a to ne pomeni, da ni bilo zanimivo in pestro.

Veliko časa smo namenili pravljicam in dramatizacijam s pomočjo lutk. Otroci so ob tem zelo uživali, si  bogatili besedni zaklad in se s pomočjo lutk vživljali v pravljični svet. Ogledali smo si tudi dve predstavi v izvedbi Miškinega gledališča.

Veliko časa smo namenili tudi naravi. Zelo je bilo zanimivo, ko smo sejali semena in nato opazovali kako rastline rastejo. Veliko časa smo preživeli v naravi, kjer smo opazovali naravo. Opazovali smo gozd, travnik, vodo v potoku…

Seznanili smo se, da je sonce pomembno, a hkrati je lahko tudi nevarno in spoznali smo, kako je pomembno, da se pred sončnimi žarki zaščitimo. Zanimivo se je bilo igrati s sencami…

Izvedli smo še športne dejavnosti v okviru Malega sončka in kot zaključek vseh teh dejavnosti smo izvedli še Sončkov tek. Najstarejši otroci pa so sodelovali tudi pri teku s slovensko baklo, ki je obiskala  Žetale.

S pričetkom toplega vremena  smo v našo igro vključili vodo, ki je bila zelo prijetna. In tako bomo nadaljevali še vse poletje.

Letos se  od vrtca poslavlja deset Mini maturantov, ki v jesen odhajajo v šolo.

V sredo, 23. 6. 2021 so Mini maturantje obiskali občinske prostore, kjer so jih lepo sprejeli in pogostili s sladoledom in majhnimi darilci.

Od vrtca  in vzgojiteljic  so se Mini maturantje poslovili z zapeto  himno  in glasnim žvižganjem s piščalkami.

Vzgojiteljice jim želimo vse dobro in da bi jim bilo v šoli zelo lepo.

Dostopnost